Életre szóló házasság

Életre szóló házasság

Tudtad, hogy a jogosítvány megszerzéséhez több előkészületre és tesztre van szükség, mint a házassági okmány megszerzéséhez?

Tudtad, hogy az emberek időt fektetnek abba, hogy felkészüljenek egy karrierre, megtanuljanak új készségeket, vagy fejlesszenek valamilyen tehetséget, mégis gyakran úgy házasodnak, hogy azt hiszik, ez “majd csak úgy magától megy”?

Vajon ki tanít meg minket arra, hogyan lehetünk sikeresek a házasságban? Honnan tudjuk meg, hogyan lehet nem csak túlélni, hanem kiteljesedni?

Nos, mi úgy gondoljuk, hogy mindig a legjobb a forráshoz fordulni. Ki teremtette a házasságot? Ő az, akinek tudnia kell a válaszokat!

A 2=1 együttműködik a helyi gyülekezetekkel a házasságok gyógyításán és megerősítésén. Szilárd meggyőződésünk, hogy minden házaspárnak feladata van az Úr felé, és az a vágyunk, hogy segítsük őket építeni és felkészítsük őket erre a szolgálatra, mint “egy-test” csapat. Hisszük, hogy amikor az otthonok erősek, a gyülekezetek is erősek. Az “Életre szóló házasság” tanfolyamon megosztott bibliai alapelvek megtanítják a házaspárokat arra, hogyan járjanak az egy-test kapcsolat teljességében, lehetővé téve számukra, hogy olyan keresztény otthonná váljanak, amely világosságot jelent, és üdvösséget, gyógyulást és szabadítást hirdet az Úr Jézus nevében.

Azon párok számára, akiknek a házassága problémás, ez a kurzus reményt nyújt a tartós kibékülésre és gyógyulásra. Az “Életre szóló házasság” tanfolyam anyaga a szükséges eszközöket nyújtja azoknak, akik békében és harmóniában szeretnének járni.

A kurzus dinamikája

12 lecke plusz egy bemutató alkalom.

A 2=1 csoportok helyben zajlanak; a csoportvezetők hetente megnyitják otthonaikat, hogy dinamikus leckéket tanítsanak Isten házasságra vonatkozó tervéről. A tanítás mellett a vezetők interaktív beszélgetésekbe vonják be a párokat arról, hogy mit tesz Isten az életükben. A kurzus befejezése után a csoport meghívhat más házaspárokat, hogy jöjjenek és hallják, mit tett velük Isten. Ezekben a csoportokban erős kötelékek jönnek létre, és sok házaspár még jóval a kurzus befejezése után is barátságban marad.

A 2=1 csoportokat az interneten keresztül is elérhetővé tesszük, online, interaktív tanításokon keresztül. Többé már nem jelent akadályt a helyszín, hogy csatlakozz egy csoporthoz, és megtanuld azokat a bibliai alapelveket, amelyek átformálják a házasságodat. Ha van egy gyors internetkapcsolatod és egy webkamerád, akkor ez a kurzus nagyon könnyen elérhető számodra. A csoportban lévő összes házaspár összekapcsolódik a tanításokhoz, és láthatják egymást, valamint interakcióba léphetnek egymással.

Első hét – Szövetség

A házasságod szövetség vagy szerződés? Ismered a különbséget?

Második hét – Egy test

Hogyan lesz kettőből egy? Megtudod, hogy segíted vagy akadályozod-e a folyamatot.

Harmadik hét – Szinergia – szerepek

Mit kell tennie egy feleségnek? Mi a helyzet a férjjel? A válaszok meglephetnek.

Negyedik hét – Vetés – Aratás

A dolgok nem véletlenül történnek. Ismerd meg a kapcsolatot a mai tetteink és a holnap kimenetele között.

Ötödik hét - Megbocsátás

Valóban lehetséges megbocsátani? Milyen körülmények között? Hányszor kell megbocsátani?

Hatodik hét – Hitben látni

Néha csak rossz szemüvegen keresztül nézünk egymásra. Tanuljátok meg, hogyan javíthatjátok a látásotokat.

Hetedik hét – Közös ima

Mi az igazán jó alapja a házasságnak?

Nyolcadik hét – Egyetértés

Nem hiszed, hogy valaha is egyet fogsz érteni? Ez a lecke meglephet.

Kilencedik hét – Intimitás

A szexuális élet Isten számára tabu vagy ajándék? Mi az igazi intimitás?

Tizedik hét – Szellemi harc

Tanulj meg helyesen harcolni. Ismerd fel a valódi ellenséget, válaszd ki a helyes fegyvereket.

Tizenegyedik hét – Életminták

Legyenek maradandóak a változások! Tanuld meg, hogyan biztosíthatod, hogy amit elkezdtél, az ne maradjon abba.

Week 12 - One Flesh Ministry

Going beyond the status quo. You're a team now, make the most of it!